torsdag 22 november 2012

Ulf Stark KF

 Ulf Stark  

                 Den 12 Juli 1944 föddes Ulf Stark. I Ulfs familj fanns mamma Ebba, pappa Kurth och hans två år äldre bror Jan. Ulfs  pappa jobbade som tandläkare. 
Ulf skolkade en hel del och i stället gick han till biblioteket. Ulf var ganska tyst och inte så duktig i skolan.Ulfs skrivglädje vaknade i 14-årsåldern. Då började han skriva texter till olika tidningar. I 17-årsåldern blev Ulf .ansvarig för att skriva om kultur i en tidskrift, även om han inte fick betalt. Ett par år senare började Ulf skriva på Exspsessens kultursida. När Ulf vart 20 år hade han gett ut sin första diktsamling som fick namnet "Ett hål i livet". Ulf läste på universitetet efter gymnasiet. Han fortsatte jobba på Expressen ett tag och tog ibland ströjobb som vårdare på sjukhus. Han jobbade många år på Arbetsmarknadsstyrelsen, där han till slut blev avdelningsdirektör. Ulf arbetade ett tag också på lärarhögskolan. Han forsatte hela tiden att skriva , först ännu en diktsamling och en roman för vuxna. Ulf började sedan skriva böcker för barn. Hans första bok har namnet "Petter och den röda fågeln". Ulf vann pris med sin bok "Dårfinkar och dönickar" . När Ulf skrev
 " Dårfinkar och dönickar" fanns inte datorer  och när han skapade den blev det ett fel. Han skrev Simon i stället för Simone men felet gick inte att rätta till så flickan Simone fick spela kille. Ulf gillar att gå på bio och teater , paddla kajak och laga mat. Ulf är gift, har två barn, hund och bor på Lidingö.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar